dimecres, 25 de setembre del 2013

Equipament del genet i del cavall.


 Tipus de filets.

Avuí ha sigut el primer dia de teoria a l'aula ordinaria. Hem estat treballant la Unitat Didàctica 3, que parla sobre l'equipament del genet i del caball.

El vestuari del genet:

· El casc: Es la part mes vulnerable d'una persona, és per aixó que s'ha invertit molt d'esforç per aconseguir un casc que doni una màxima protecció al crani i a les part toves.



·Vestimenta de protecció: La vestimenta que s'utilitza per muntar a cavall està dissenyada per protegir, a part de ser còmode per poder portar-la bastant de temps. Dins aquest grup trobem els equipaments que el formen: Jaquetes, Pantalons, Botes de sola llissa i amb taló, Polaines, Guants (opcional).
Per garantir una protecció pròpia es aconsellable no portar joies, perquè es poden enganxar i fer-se malbé el material.
 
·Vestimenta de protecció: A mes a mes d'aquesta vestimenta bàsica que te que portar qualsevol genet que vulgui muntar a cavall, depèn la modalitat que vulguis fer et tens que posar unes armilles protectores que et protegeixen el pit i l'esquena.


·Accesoris per sortir a fer ruta: Quan sortim de ruta hem de tenir en compte altres accesoris que son els que no estem acostumats a fer servir a la hípica, i en poden ser de gran ajuda quan estem en ruta: alforges, capçada de quadra, corda llarga, mantes...


Cabeçada i brida:


Una brida és un guarniment que s'usa per a dirigir o governar mules o cavalls, es posa al cap de l'animal i consta basicament de dues parts: cabçada i regnes.
brida
 cabeçada de cuadra.

Parts de la cabeçada de feina:

·Testera.
·Galteres o muntant de filet.
·Sotagola.
·Frontanela.
·Muserola o sobrebarba.
·Tancaboques.
·Cadeneta o sotabarba.

Cabeçada de quadra: 

La cabeçada de quadra et permet conduir al cavall caminant i lligar-lo amb una corda o ramal.

Com preparar la cabeçada de quadra: S'ha de deslligar la testera i agafar-la amb la mà dreta mentre amb la mà esquerre agafar la musserola.
No oblidis posar-te el ramal a corda sobre el braç per no arrossegar-lo pel terra o que el cavall el trepitji i es pugui trencar alguna corda.
A part, per se la col·locar al cavall sempre has d'estar pel costat esquerre!!

·Manteniment de la cabeçada:

- S'ha de desmuntar totalment per revisar i netejar totes les parts.
- S'ha de comprovar les costures i el desgast de les parts en contacte amb el most.
- S'han de netejar totes les parts, l'embocadura i totes les corretges.

El fré:

- Es un instrument de ferro al qual es lliguen les regnes i que, posat a la boca del cavall, entre el ullals i els queixals, serveix per subjectar-lo i conduir-lo.

- L'embocadura es la part de la brida que entra dins la boca del cavall.

Filet:


Es un tipus de fré suau i generalment articulat d'acer inoxidable i alguns porten goma, la seva embocadura pot ser de diferents maneres.





Parts of the bridle:

1. Brow band: it lies around the front of the horse's forehead. it prevents the bridle from slipping too                          far back.

2. Head piece: fits over the top of the horse's head. the long strap on the headpiece is known os the                              throat lash.

3. Throat lash: is actually part of the headpiece, it is the long strap that fits under the horse's throat.


4. Noseband: fits around the horse's nose.


5. Cheek pice: they attach the bit to the headpiece.


6. Reins: goes into horse's mouth, resting on the sensitive interdental space between the horse's teeth                 known as the "bars".




Presentació.

Hem dic Raúl González, i sóc alumne del el cicle formatiu de grau mitjà CAFMN.

He fet aquest blog per penjar la informació de totes les sessions que fem a la hípica Can Taió (Santa Perpetua de la Moguda) i/o a classe del centre La Bastida (Santa Coloma de Gramenet), que és on estem estudiant.

Ara posare unes fotos de la hipica i unes de l'escola:


 Pati de quadres.

 Pista quadrada.

 Vista aerea general de l'escola.